1 λεπτά ανάγνωσης
Self test για όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα από 24-05-2021

Δύο self-tests για κορωνοϊό θα διατίθενται σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση, από σήμερα Δευτέρα 24 Μαΐου και έως Σάββατο 29 Μαΐου.

Όπως διευκρινίζεται από την Πολιτική Προστασίας, διευρύνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας.Οι εργαζόμενοι θα υποχρεούνται να δηλώνουν το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα «Εργάνη».

Για το χρονικό διάστημα 24-30 Μαΐου 2021, μπορεί κάποιος εργαζόμενος να προσέλθει στην εργασία του τη Δευτέρα 24.5.2021 και να δηλώσει το αποτέλεσμα του self-test αργότερα εντός της εβδομάδας.

Πως γίνεται ηλεκτρονικά η δήλωση αποτελέσματος self-test για κορονοϊό 

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας υποχρεούνται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», στο οποίο οδηγούνται αυτόματα αφού μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέξουν «Δήλωση Αποτελέσματος self-test για εργαζόμενο». 

Στους έχοντες ατομική επιχείρηση συστήνεται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ εισερχόμενοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέγοντας στη συνέχεια «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19».

Σημειώνεται τέλος ότι την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021 τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ κατά τους επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους.