ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ: ΔΩΡΕΑ 13,5 ΕΚΑΤ. ΜΑΣΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

2 λεπτά ανάγνωσης

Μετά από συντονισμένη προσπάθεια, το Ίδρυμα Ωνάση, σε συνεργασία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού και το Υπουργείο Υγείας, εξασφάλισε 13,5 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες, τις οποίες ο πρόεδρός του, Αντώνης Παπαδημητρίου, θα παραδώσει στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Διαβάστε Περισσότερα  

ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΪΟΥ

2 λεπτά ανάγνωσης

Οι ερευνητές του Βασιλικού Κολλεγίου του Λονδίνου (King's), με επικεφαλής τον καθηγητή Τιμ Σπέκτορ, συνέλεξαν στοιχεία για τα συμπτώματα μέσω μιας εφαρμογής (Covid Symptom Tracker app), που ανέπτυξαν Βρετανοί επιστήμονες και στην οποία έδωσαν στοιχεία περίπου 400.000 χρήστες.

Διαβάστε Περισσότερα  

ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ

14 λεπτά ανάγνωσης

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν περιπτώσεις οι οποίες να έχουν δείξει ότι άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον νέο τύπο κορονοϊού μέσω της κατανάλωσης μολυσμένων τροφίμων ή μέσω επαφής με μολυσμένα αντικείμενα.

Διαβάστε Περισσότερα  

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

7 λεπτά ανάγνωσης

Καθώς η επιστημονική κοινότητα αναμένει τις επόμενες εβδομάδες την κορύφωση της πανδημίας COVID-19 και στη χώρα μας, η Πολιτεία έχει ήδη κερδίσει ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα, την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ωστόσο, μία από τις πιο κρίσιμες προκλήσεις που η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει σε συνάρτηση με την εθνική μας απόκριση, αφορά στην ανταποκρισιμότητα του Συστήματος Υγείας.

Διαβάστε Περισσότερα  

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΩΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

9 λεπτά ανάγνωσης

Στους χώρους φιλοξενίας χρονίως πασχόντων όπως και στις δομές κοινωνικής πρόνοιας, φιλοξενούνται/νοσηλεύονται ηλικιωμένοι ασθενείς καθώς και άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με χρόνια υποκείμενα νοσήματα (π.χ. σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά και χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, ανοσοκαταστολή), που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση σοβαρής νόσου και επιπλοκών από λοίμωξη Covid-19.

Διαβάστε Περισσότερα  

ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Βρετανία θα έχει εντός των επόμενων ημερών έτοιμα τεστ προκειμένου να εξετάζονται στο σπίτι τους οι πολίτες και να διαπιστώνεται αν έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό και αν έχουν αναπτύξει ανοσία.

Διαβάστε Περισσότερα  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΫΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

9 λεπτά ανάγνωσης

Εφόσον επιλέξετε την άυλη συνταγογράφηση, θα λαμβάνετε τα στοιχεία της συνταγής που σας συνταγογράφησε ο ιατρός, μέσω μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο (sms) ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) που θα δηλώσετε και όχι σε μορφή φυσικού εντύπου (τυπωμένης συνταγής).

Διαβάστε Περισσότερα  

ΟΔΗΓΙΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

12 λεπτά ανάγνωσης

Το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο εκπλήρωσης της αποστολής του, κοινοποιεί Οδηγίες Ψυχολογικής Υποστήριξης των Πολιτών, λόγω των μέτρων περιορισμού και αυτοπεριορισμού που λήφθηκαν με στόχο τον περιορισμό της διάδοσης της νόσου COVID-19. Οι οδηγίες εκπονήθηκαν από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα  

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

4 λεπτά ανάγνωσης

Το εθελοντικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας. Επίσης μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει.

Διαβάστε Περισσότερα  

18 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

12 λεπτά ανάγνωσης

Ο αυστηρός περιορισμός της κυκλοφορίας πολιτών λόγω της πανδημίας, ισχύει ήδη από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου 2020

Διαβάστε Περισσότερα  

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

4 λεπτά ανάγνωσης

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας παραμένει αποδέκτης της έντονης ανησυχίας των πολιτών, σχετικά με τα κριτήρια χορήγησης ειδικής άδειας σε εργαζόμενους χρόνιους ασθενείς.

Διαβάστε Περισσότερα  

ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ GOV.GR

1 λεπτά ανάγνωσης

Το gov.gr είναι η νέα διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους. Φιλοξενεί όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες των υπουργείων, φορέων, οργανισμών και ανεξάρτητων αρχών του Δημοσίου, που παρέχονται ήδη μέσω διαδικτύου.

Διαβάστε Περισσότερα