ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας χαιρετίζει την πρωτοβουλία για την έκδοση επαναλαμβανόμενων συνταγών φαρμάκων και για τη δυνατότητα εξουσιοδότησης χωρίς θεώρηση προς τρίτο άτομο για την παραλαβή των σκευασμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα  

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΙΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας έχει γίνει αποδέκτης πλήθους μηνυμάτων σύγχυσης και ανησυχίας των εργαζόμενων χρόνιων ασθενών και καλεί τα συναρμόδια Υπουργεία να νομοθετήσουν άμεσα επιπλέον διευκρινίσεις για την προστασία των ευπαθών ομάδων.

Διαβάστε Περισσότερα  

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΠΛΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ο.Δ.Υ.

2 λεπτά ανάγνωσης

Η απλή χειρουργική μάσκα αποτελεί ένα φυσικό φραγμό σε υγρά και μεγάλα σταγονίδια του αναπνευστικού. Εφόσον χρησιμοποιείται σωστά προστατεύει από τη μετάδοση αναπνευστικών νοσημάτων που μεταδίδονται με σταγονίδια

Διαβάστε Περισσότερα  

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

1 λεπτά ανάγνωσης

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας εγκαινιάζει μία ιστοσελίδα αποκλειστικά αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και των χρόνιων ασθενών για την πανδημία Covid-19.

Διαβάστε Περισσότερα  

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ : ΈΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΒΕ Ο ΕΟΠΥΥ

3 λεπτά ανάγνωσης

Νέα μέτρα έλαβε ο ΕΟΠΥΥ ώστε να βελτιώσει την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των παρόχων και να ελαχιστοποιήσει την έκθεση τους στον κίνδυνο του συγχρωτισμού και της μετάδοσης του κοροναϊού.

Διαβάστε Περισσότερα  

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ COVID-19: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

3 λεπτά ανάγνωσης

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα για τη λοίμωξη από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, κρίνεται ιδιαίτερα αναγκαία η συστηματική εφαρμογή όλων των μέτρων για την πρόληψη της μετάδοσης και διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Διαβάστε Περισσότερα  

1135 - Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

1 λεπτά ανάγνωσης

Διαβάστε Περισσότερα  

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020‬

13 λεπτά ανάγνωσης

Διαβάστε Περισσότερα  

Οδηγίες για φροντίδα ύποπτου κρούσματος στο σπίτι

7 λεπτά ανάγνωσης

Οι ασθενείς με ήπια συμπτωματολογία και χωρίς σοβαρό υποκείμενο νόσημα (πχ καρδιακό/ αναπνευστικό νόσημα, νεφρική ανεπάρκεια, ανοσοκαταστολή) μπορούν να νοσηλευθούν στο σπίτι.

Διαβάστε Περισσότερα  

Ξεπέρασαν τους 2.000 οι νεκροί στην Ευρώπη

8 λεπτά ανάγνωσης

Η χώρα που έχει χτυπηθεί πιο σκληρά από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρώπη από την πανδημία, η Ιταλία, κατέγραψε χθες Κυριακή αριθμό θυμάτων χωρίς προηγούμενο, 368 νέους θανάτους σε 24 ώρες. Ο απολογισμός της COVID-19 αυξήθηκε έτσι στους 1.809 νεκρούς στη χερσόνησο.

Διαβάστε Περισσότερα  

Ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών Υγείας από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα (15/3/2020)

14 λεπτά ανάγνωσης

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 49 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID–19 στη χώρα μας, τα οποία επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά το τελευταίο 24ωρο.

Διαβάστε Περισσότερα  

Διεύρυνση στο ωράριο λειτουργίας στα super market και μέτρα αποφυγής συνωστισμού

14 λεπτά ανάγνωσης

Υποχρεωτική και καθολική αναστολή λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων ζητάει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολή της στους υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.

Διαβάστε Περισσότερα