ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


ΠΟΕ: 80 χώρες και περιοχές έχουν απαγορεύσει ή περιορίσει τις εξαγωγές σε υγειονομικό υλικό

5 λεπτά ανάγνωσης

Ο οργανισμός, που αποτελεί μέρος του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, εξήγησε ότι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί έχουν επιβληθεί σε 72 χώρες μέλη του και 8 χώρες μη μέλη του, όμως μόλις 13 κυβερνήσεις έχουν ενημερώσει τον ΠΟΕ, όπως υποχρεούνται βάσει των κανονισμών του.

Διαβάστε Περισσότερα  

ΟΑΕΔ: Αυτόματη ανανέωση των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως 10/5

1 λεπτά ανάγνωσης

Την παράταση της αυτόματης ανανέωσης όλων των δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και τις 10 Μαΐου 2020, μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Διαβάστε Περισσότερα  

Τα χαρακτηριστικά της μόλυνσης του κορονοϊού σε παιδιά

4 λεπτά ανάγνωσης

Η εξέλιξη της νόσου Covid-19 σε παιδιά που μολύνονται από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 είναι, σε σχέση με τους ενήλικες, σχετικά ήπια. Παρόλα αυτά στα βρέφη η νόσος μπορεί να εμφανίσει σοβαρές επιπλοκές.

Διαβάστε Περισσότερα  

18 Απριλίου - Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα δικαιώματα των ασθενών

5 λεπτά ανάγνωσης

Διαβάστε Περισσότερα  

Ο κάθε πολίτης θα έχει τη δική του ψηφιακή θυρίδα στα ΚΕΠ

6 λεπτά ανάγνωσης

Μπαίνοντας στο gov.gr, θα υπάρχει επιλογή για σύνδεση ΚΕΠ, όπως υπάρχει τώρα η εξουσιοδότηση, η υπεύθυνη δήλωση και η άυλη συνταγογράφηση. Ο πολίτης θα κάνει την επιλογή και θα ταυτοποιείται με τους κωδικούς taxisnet.

Διαβάστε Περισσότερα  

Ένας μήνας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης - Τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας

4 λεπτά ανάγνωσης

Με το σύνολο, σχεδόν, των μαθητών και των εκπαιδευτικών να έχουν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, τις 32.585 ψηφιακές τάξεις ανά ημέρα και μέση τηλεθέαση άνω του 35% για την εκπαιδευτική τηλεόραση, έκλεισε ο πρώτος μήνας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για την ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα.

Διαβάστε Περισσότερα  

Στη «Διαύγεια» η απόφαση για τις μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές από αυτοτελώς απασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες

2 λεπτά ανάγνωσης

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, με την οποία καθορίζονται η διαδικασία, ο τρόπος και ο χρόνος επιλογής για την καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών από αυτοτελώς απασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Διαβάστε Περισσότερα  

Το μήνυμα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

3 λεπτά ανάγνωσης

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας ευχαριστεί δημόσια τους ήρωες και τις ηρωίδες αυτής της εθνικής προσπάθειας και της ίδιας της υγείας και της ζωής μας.

Διαβάστε Περισσότερα  

Συνεργασία ΕΟΔΥ με τον Δήμο Αθηναίων στη νέα Δομή Υποδοχής Αστέγων στο κέντρο της Αθήνας

2 λεπτά ανάγνωσης

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων μετέβη σήμερα στη νέα Δομή Υποδοχής Αστέγων, που δημιουργήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε Περισσότερα  

Κορονοϊός: 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις διαγνωστικές εξετάσεις

14 λεπτά ανάγνωσης

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ ενημερώνει το κοινό με 23 επίκαιρες ερωτήσεις και απαντήσεις για τις διαγνωστικές εξετάσεις που γίνονται για τον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2.

Διαβάστε Περισσότερα  

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

1 λεπτά ανάγνωσης

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας συζητά με τον κ. Τάκη Παναγιωτόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή δημόσιας υγείας - υγείας του παιδιού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, για την πανδημία COVID-19 και την εθνική μας απόκριση.

Διαβάστε Περισσότερα  

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

1 λεπτά ανάγνωσης

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κάνει γνωστό ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Διαβάστε Περισσότερα