ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκλέχθηκε πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ασθενών

2 λεπτά ανάγνωσης

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκλέχθηκε πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ασθενών (E.P.F.) στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Απριλίου 2020.

Διαβάστε Περισσότερα  

Στ. Πέτσας: Με σχέδιο η επιστροφή στην κανονικότητα - Μάιο και Ιούνιο τα στάδια άρσης των μέτρων

27 λεπτά ανάγνωσης

Με την επισήμανση πως «δείξαμε ότι οι Έλληνες στα δύσκολα, ενωμένοι τα καταφέρνουμε», υπογράμμισε πως «το ίδιο ενωμένοι θα προχωρήσουμε στη σταδιακή μετάβαση στη νέα κανονικότητα».

Διαβάστε Περισσότερα  

Επιστολή της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας προς τον Πρωθυπουργό για την προστασία των εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

6 λεπτά ανάγνωσης

Η εθνική απόκριση απέναντι στην πανδημία έχει υπάρξει πράγματι υποδειγματική στους περισσότερους τομείς. Ωστόσο, πολλοί συμπολίτες μας που ανήκουν στις πλέον ευπαθείς ομάδες καθώς είναι χρόνιοι ασθενείς, ανάμεσά τους μεταμοσχευμένοι και ανοσοκατεσταλμένοι ή οι περιθάλποντες τους, εξακολουθούν να μην δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού από την εργασία τους στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα.

Διαβάστε Περισσότερα  

Αντίθετος ο ΠΟΥ για χορήγηση διαβατηρίων ανοσίας

2 λεπτά ανάγνωσης

Αντίθετος με τη χορήγηση διαβατηρίων ανοσίας εμφανίστηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς εκτός από τους κινδύνους της επαναλοίμωξης και του εφησυχασμού, δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστα τεστ αντισωμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα  

ΕΟΔΥ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για 1.100 θέσεις εργασίας

2 λεπτά ανάγνωσης

Για το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης, καθώς και για τις αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες: eody.gov.gr, moh.gov.gr και https://eody-komy.services.gov.gr.

Διαβάστε Περισσότερα  

Ενισχύεται το 11320 του ΟΑΕΔ για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών

2 λεπτά ανάγνωσης

Η υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης 11320 (αστική χρονοχρέωση) λειτουργεί από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, από τις 8:30 έως τις 14:30, εκτός εορτών και αργιών.

Διαβάστε Περισσότερα  

Μείωση του ημερήσιου αριθμού θανάτων σε Ιταλία-Βρετανία-Γαλλία – Με προσεκτικά βήματα επιστροφή σε «νέα κανονικότητα»

7 λεπτά ανάγνωσης

Ουσιαστική αισιοδοξία από μέρους των αρμόδιων αρχών καταγράφεται στην Ιταλία, καθώς υπάρχει μικρός περιορισμός των κρουσμάτων, με εντυπωσιακή μείωση του αριθμού των νεκρών.

Διαβάστε Περισσότερα  

Στα 86 εκατ. ευρώ οι δωρεές για στήριξη του ΕΣΥ

1 λεπτά ανάγνωσης

Σημαντικό πυλώνα στήριξης του ΕΣΥ χαρακτήρισε τις δωρεές, που έφθασαν στα 86 εκατ. ευρώ και έχουν γίνει από τους «μεγάλους ευεργέτες», όπως τους χαρακτήρισε, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Διαβάστε Περισσότερα  

Γυναίκα ερευνήτρια η πρώτη εθελόντρια του εμβολίου στην Οξφόρδη

2 λεπτά ανάγνωσης

Η πρώτη δοκιμή εμβολίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στη Βρετανία. Όπως αποκάλυψε με ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος η Dr. Elisa Granato, ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο, ήταν μία από τους δύο πρώτους εθελοντές που έλαβαν την ένεση.

Διαβάστε Περισσότερα  

Ο ΠΟΥ ανακοινώνει τη συνεργασία ορόσημο για την αποτελεσματική διάγνωση και θεραπεία

1 λεπτά ανάγνωσης

Στη λακωνική ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο να καταστήσει τις τεχνολογίες κατά του νέου κορονοϊού «προσβάσιμες σε όσους τις χρειάζονται, παγκοσμίως».

Διαβάστε Περισσότερα  

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Αυτός ο ιός θα μας συνοδεύει για πολύ καιρό

2 λεπτά ανάγνωσης

Την εκτίμηση ότι ο κόσμος είναι ακόμη μακριά από το τέλος του νέου κορονοϊού, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 177.800 ανθρώπους, εξέφρασε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Διαβάστε Περισσότερα  

Προσδοκίες από το πειραματικό εμβόλιο της Οξφόρδης–Σύντομα ξεκινά και η Γερμανία

3 λεπτά ανάγνωσης

Ένα πολλά υποσχόμενο πειραματικό εμβόλιο ίσως σημάνει την αρχή του τέλους της φονικής πανδημίας. Οι ερευνητές του πανεπιστήμιου της Οξφόρδης ξεκινούν από σήμερα τις πρώτες κλινικές δοκιμές σε ασθενείς με κορονοϊό.

Διαβάστε Περισσότερα