ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Κορονοϊός- εμβόλιο Οξφόρδης: Πιθανό, αλλά όχι βέβαιο το εμβόλιο να είναι έτοιμο ως το τέλος του έτους

2 λεπτά ανάγνωσης

Το πειραματικό εμβόλιο παράγει σημαντική ανοσοαπόκριση, σύμφωνα με τα πρώτα στάδια των κλινικών δοκιμών που διεξήχθησαν, γεγονός που γέννησε ελπίδες ότι ένα εμβόλιο κατά της covid-19 μπορεί να είναι διαθέσιμο ως το τέλος του 2020.

Διαβάστε Περισσότερα  

ΕΚΠΑ: Ενθαρρυντικά αποτελέσματα Covid-19 από φάρμακο που περιέχει αντιϊκή πρωτεΐνη

4 λεπτά ανάγνωσης

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δείχνουν ότι μια νέα θεραπευτική προσέγγιση για την Covid-19 θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των ασθενών που θα χρειαστούν νοσηλεία σε μονάδα εντατική θεραπείας.

Διαβάστε Περισσότερα  

Κορονοϊός: Το σπάνιο σύνδρομο που χτυπάει τα παιδιά- Η αιτία του συνδρόμου θα οδηγήσει στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού

3 λεπτά ανάγνωσης

Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται μια πιο λεπτομερής ανάλυση των συμπτωμάτων και της εξέλιξης της νόσου σε σχεδόν 300 παιδιά και νέους κάτω των 21 ετών που έπασχαν από την συγκεκριμένη ασθένεια, στις ΗΠΑ μεταξύ του Μαρτίου και του Μαΐου.

Διαβάστε Περισσότερα  

Ξάνθη: Συνεχίζονται όλη την εβδομάδα τα δειγματοληπτικά τεστ

3 λεπτά ανάγνωσης

Το drive through testing που αρχικά θα λειτουργεί για κάποιες ώρες ημερησίως στο 3ο χλμ. Ξάνθης - Καβάλας αναμένεται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα επιτρέποντας τους πολίτες να δίνουν δείγμα άμεσα, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους.

Διαβάστε Περισσότερα  

Π.Ο.Υ.: Άλμα του αριθμού κρουσμάτων COVID-19 σε πολυπληθείς χώρες

4 λεπτά ανάγνωσης

Τα κρούσματα κορονοϊού καταγράφουν άλμα ταυτόχρονα σε πολλές πολυπληθείς χώρες, με «ανησυχητικές αυξήσεις» στη Λατινική Αμερική, ειδικά στη Βραζιλία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Διαβάστε Περισσότερα  

ΚΥΑ για δημιουργία δωματίων απομόνωσης σε μονάδες φιλοξενίας τουριστών

1 λεπτά ανάγνωσης

Κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας, Υγείας και Τουρισμού προβλέπει πώς στις ξενοδοχειακές μονάδες θα δημιουργηθούν δωμάτια -χώροι απομόνωσης- για περιπτώσεις φιλοξενίας επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19, των οποίων η κλινική κατάσταση δεν απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη.

Διαβάστε Περισσότερα  

Πόσο επηρεάζουν η θερμοκρασία και η υγρασία τη διασπορά του Covid-19

3 λεπτά ανάγνωσης

Κατόπιν σύγκρισης περιοχών με διαφορετικά επίπεδα διασποράς του ιού, βρέθηκε ότι οι πόλεις με εκτεταμένη διασπορά COVID-19 είχαν σημαντικά χαμηλότερη μέση θερμοκρασία και χαμηλότερη μέση ειδική υγρασία Q, ενώ αντίθετα δεν βρέθηκε συσχέτιση με τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας. Επίσης, όσο χαμηλότερες ήταν η μέση θερμοκρασία και η μέση ειδική υγρασία τόσο υψηλότερα ήταν τα επίπεδα διασποράς.

Διαβάστε Περισσότερα  

Βρετανική μελέτη: Η ευρεία χρήση μάσκας καθιστά περιττό νέο lockdown

3 λεπτά ανάγνωσης

Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι η ευρεία χρήση ακόμη και αυτοσχέδιων μασκών μπορεί να «φρενάρει» δραστικά την εξάπλωση του ιού.

Διαβάστε Περισσότερα  

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας καλεί την πολιτεία και τους πολίτες σε επαγρύπνηση για την αποφυγή μείωσης της εμβολιαστικής κάλυψης

2 λεπτά ανάγνωσης

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη UNICEF, πάνω από 80 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως δεν έχουν εμβολιαστεί το τελευταίο τρίμηνο για ασθένειες όπως η διφθερίτιδα, η ιλαρά και η πολιομυελίτιδα, λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας COVID-19.

Διαβάστε Περισσότερα  

Νέος κυτταρικός βιοαισθητήρας για την ανίχνευση του ιού από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

3 λεπτά ανάγνωσης

Η μέθοδος επιτρέπει δυνητικά τον εντοπισμό του κορονοϊού ακόμη και αμέσως μετά τη μόλυνση ενός ατόμου,

Διαβάστε Περισσότερα  

CDC: Οδηγίες για τη σωστή εκτίμηση των αποτελεσμάτων από τα τεστ αντισωμάτων

7 λεπτά ανάγνωσης

Χρήσιμες πληροφορίες για την εκτίμηση των αποτελεσμάτων των τεστ αντισωμάτων

Διαβάστε Περισσότερα  

COVID-19: Διπλάσιος ο κίνδυνος θανάτου για καρκινοπαθείς

2 λεπτά ανάγνωσης

Οι συντάκτες της έρευνας συμπέραναν επίσης ότι ασθενείς που γενικά βρίσκονται σε καλή κατάσταση μπορούν να συνεχίζουν τη θεραπεία κατά του καρκίνου, ακόμα κι αν έχουν COVID-19.

Διαβάστε Περισσότερα