1 λεπτά ανάγνωσης
Ψηφιακή πλατφόρμα γιατρών για εμβολιασμό κατ’ οίκον ή σε ιδιωτικά ιατρεία

Την δυνατότητα να βρουν γιατρούς για εμβολιασμό κατ’ οίκον ή  διενεργούν εμβολιασμό στα ιατρεία τους  θα έχουν οι πολίτης μέσω νέας πλατφόρμας. Πρόκειται για πρωτοβουλία του ΠΙΣ με στόχο να βοηθήσει αφενός τους πολίτες και αφετέρου το εμβολιαστικό πρόγραμμα.Ειδικότερα, οι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν στην ψηφιακή πλατφόρμα https://emvolio.giatroi.org.gr/ που ήδη βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, εκατοντάδες γιατρούς  σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 

Στον κατάλογο αυτό έχουν καταγραφεί διάφορες ειδικότητες, καθώς και παιδίατροι  προκειμένου να  ενισχύσουν την διαδικασία εμβολιασμού και των παιδιών. Οπότε όσοι χρησιμοποιήσουν το  εν λόγω ευρετήριο Ιδιωτών Ιατρών στην πλατφόρμα, θα εντοπίσουν κάποιο γιατρό κοντά στην περιοχή τους.

Για την διευκόλυνσή τους υπάρχει η δυνατότητα επιλογής Νομού και Πόλης για την ανεύρεση στη λίστα γιατρών με βάση τα κριτήρια που επιθυμούν.  Επίσης διατίθενται όλα τα στοιχεία επικοινωνίας, προκειμένου ο πολίτης να κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό του.Με την ευκαιρία  ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος  επαναλαμβάνει την σημασία και την αναγκαιότητα για άμεσο εμβολιασμό όλων των πολιτών. 

Στόχος είναι να θωρακιστούν οι πολίτες έναντι και της παραλλαγής Όμικρον, η οποία  πιθανότατα να διαδοθεί και να επικρατήσει στη χώρα μας, σύμφωνα και με τα διεθνή επιστημονικά δεδομένα.

Με νόημα ο  ΠΙΣ  επισημαίνει πως είναι χρέος της πολιτείας «άμεσα να προχωρήσει σε ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ)» προειδοποιώντας ότι η εξάπλωση του νέου στελέχους μπορεί να λάβει νέες πιο επικίνδυνες διαστάσεις. 

«Οι πολίτες για τον λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν άμεσα πρόσβαση σε Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ, προκειμένου οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις αναγκαίες υπηρεσίες υγείας χωρίς χρονοτριβή και  να προληφθούν οι ροές σοβαρών περιστατικών προς τα νοσοκομεία.

Πηγή: virus.com.gr