1 λεπτά ανάγνωσης
Πώς θα λειτουργήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα τις μέρες του Πάσχα

Μόνο την Κυριακή του Πάσχα θα σταματήσουν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση. Tα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν με το εμβόλιο της Astrazeneca θα λειτουργήσουν  σε όλη τη χώρα από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα, εκτός της Κυριακής.  

Ωστόσο, Τα Mega εμβολιαστικά κέντρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θα λειτουργήσουν με τη μισή τους δυναμικότητα, δηλαδή αν έχουν 48 εμβολιαστικά κέντρα το καθένα, θα λειτουργήσουν τα 24.

Θα υπάρξουν ενημερώσεις τόσο με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όσο και με μηνύματα σε όσους αναβληθεί το ραντεβού τους για το πότε θα οριστεί. 

Με τροπολογία, που κατατίθεται στη Βουλή επεκτείνεται το πρόγραμμα εμβολιασμού και πλέον θα μπορούν ιδιωτικές κλινικές, πολυιατρεία και ιδιωτικά θεραπευτήρια, να πραγματοποιούν εμβολιασμούς.

Επιπλέον, θα επεκταθεί ο χρονικός ορίζοντας του εμβολιασμού. Θα γίνονται μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες καθώς και Σάββατα και Κυριακές. Για αυτές τις υπερωρίες του προσωπικού θα οριστεί και το ανάλογο αντίτιμο. 

Τον Μάιο θα γίνουν έως και 2,5 εκατ. εμβολιασμούς και τον Ιούνιο έως και 4 εκατ. εμβολιασμούς.

Μέχρι σήμερα οι πολίτες που έχουν λάβει έστω την πρώτη δόση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού είναι 1.826.628, ενώ και τις δύο δόσεις έχουν λάβει 774.370 πολίτες σε όλη τη χώρα. Συνολικά, έχουν χορηγηθεί 2.600.998 δόσεις εμβολίων.

Από τη Μ.Τρίτη, ανοίγουν τα ραντεβού στις ηλικίες 30-39 με το εμβόλιο της ΑstraΖeneca. Από τη επόμενη μέρα, Μεγάλη Τετάρτη, θα μπορούν όσοι επιθυμούν να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα για να εμβολιαστούν. Θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες από 40 – 44 και 45 – 49 ετών.Ήδη έχει προγραμματιστεί το Σάββατο να ανοίξει και η πλατφόρμα για τις ηλικίες 50-54 ετών.

Πηγή: www.naftemporiki.gr