1 λεπτά ανάγνωσης
Πότε κλείνει η πλατφόρμα για την παραλαβή self-tests

Μέχρι το Μεγάλο Σάββατο στις 8 το βράδυ θα μπορούν να προμηθευτούν οι δικαιούχοι από τα φαρμακεία τα self-tests, καθώς στο εξής ορίζεται ωράριο λειτουργίας και στην πλατφόρμα διάθεσης τους.

Το ωράριο θα τεθεί σε εφαρμογή από αυτό το Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα το Μεγάλο Σάββατο. 

Σύμφωνα με όσα εξήγησε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο  αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Γιάννης Δαγρές, η πλατφόρμα θα «κλειδώσει» στις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και θα ανοίξει ξανά στις 8 το πρωί της Τετάρτης του Πάσχα.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αποσαφήνισε πως έως το προσεχές Σάββατο οι  δικαιούχοι ατομικών τεστ μπορούν να λάβουν δύο, ώστε να έχουν ένα και για την επόμενη εβδομάδα. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η διάθεση των δωρεάν σελφ τεστ θα αρχίσει ξανά την Πέμπτη του Πάσχα στις 6 Μαΐου.

Με το νέο μέτρο η πλατφόρμα προβλέπεται να μην λειτουργεί τις νυχτερινές ώρες, καθώς και τα Σαββατοκύριακα.

Η διάθεση των ατομικών τεστ από τα φαρμακεία έχει προκαλέσει μεγάλο φόρτο εργασίας, όπως επεσήμανε ο κ. Δαγρές, προκαλώντας οριακές καταστάσεις και δυσχεραίνοντας την λειτουργία των φαρμακείων.Ο ίδιος έκανε έκκληση στους πολίτες να μην σπεύσουν μαζικά τελευταία στιγμή, το Μ. Σάββατο, να προμηθευτούν  τα self test,  επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δίνεται σε όσους πηγαίνουν στα φαρμακεία για  να λάβουν φάρμακα και όχι self test.

Πηγή: virus.com.gr