1 λεπτά ανάγνωσης
Πότε θα αναπληρωθούν τα “χαμένα” ραντεβού για εμβολιασμό

Τον τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων ραντεβού για εμβολιασμό λόγω της κακοκαιρίας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου. Για τα άτομα ηλικίας 60-64 ετών και εκείνων, που επρόκειτο να εμβολιαστούν στο κτήριο της HELEXPO, τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στα ίδια εμβολιαστικά κέντρα και οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα SMS 3 ημέρες πριν το νέο ραντεβού.

Παράλληλα, για τα άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω (καθώς και υγειονομικοί) οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν εκτάκτως την Κυριακή. Οι πολίτες θα λάβουν σχετική ειδοποίηση εγκαίρως για να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα. Πρόκειται κυρίως για πολίτες που είχαν ήδη κάνει την πρώτη δόση και αποφασίστηκε να γίνουν εμβολιασμοί και Κυριακή, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος από τον προγραμματισμό του εμβολιασμού.

Ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι, χθες και προχθές, καταβλήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να μη χαθεί ούτε μία δόση. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες αξιοποιήθηκαν σχεδόν όλες οι δόσεις και μεταξύ άλλων εμβολιάστηκαν πάνω από 450 εργαζόμενοι και τρόφιμου των φυλακών Κορυδαλλού και στην Αμυγδαλέζα.

Σύμφωνα με στοιχεία, που ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Μάριος Θεμιστοκλέους, μέχρι το απόγευμα είχαν πραγματοποιηθεί σε ένα 24ωρο 25.137 εμβολιασμοί και συνολικά η χώρα μας ξεπέρασε τους 600.000. Έτσι, εκτιμάται ότι έχει εμβολιαστεί το 5,71% του πληθυσμού.Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι από τις 656 κλίνες ΜΕΘ covid σε όλη τη χώρα είναι γεμάτες οι 351 (δηλαδή περίπου το 50%) και είναι κενές 305 κλίνες. Η πίεση συνεχίζεται στην Αττική, καθώς σε σύνολο 276 κλινών ΜΕΘ covid είναι γεμάτες οι 240 και κενές μόλις 36 κλίνες (ποσοστό 16%).