1 λεπτά ανάγνωσης
Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ για νέους 18-24 ετών

Με στόχο την απόδειξη της ευγνωμοσύνης της κοινωνίας στους νέους που εμβολιάστηκαν, συμβάλλοντας στην θωράκιση των μεγαλύτερων ηλικιακών ομάδων και την προσφορά κίνητρου στους υπόλοιπους, ο πρωθυπουργός  ανακοίνωσε την παροχή προπληρωμένης κάρτας για την διευκόλυνση των ταξιδιών και της ψυχαγωγίας τους.

Ακόμη και όσοι νέοι, ηλικίας 18 έως 25 ετών, έχουν κάνει μόνο την πρώτη δόση θα δικαιούνται την «επιδότηση» των 150 ευρώ από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου με μια απλή διαδικασία με βάση το ΑΜΚΑ τους. 

Η κάρτα  freedom pass θα είναι διαθέσιμη μέσω μιας εφαρμογής ή  με τη μορφή βεβαίωσης και οι νέοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν το προπληρωμένο ποσό σε μετακινήσεις για ταξίδια, σινεμά, θέατρα, συναυλίες, καταλύματα, κάμπινγκ, μουσεία κ.ά. Θα είναι διαθέσιμη σαν ψηφιακό πορτοφόλι με μία έξυπνη εφαρμογή στο κινητό ή με μία ειδική βεβαίωση για τους ελάχιστους νέους που δεν έχουν κινητό. Από την πρωτοβουλία αυτή υπολογίζεται ότι θα εππωφεληθούν σχεδόν 940.000 νέοι.

«Οφείλουμε  προς τη νεολαία ένα δώρο ευγνωμοσύνης και ένα ευχαριστώ για την υπομονή τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι οι νεαροί πολίτες πιέστηκαν από τις συνθήκες της πανδημίας. 

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε στα λεγόμενά του ότι η πρωτοβουλία έρχεται να τονώσει την προσπάθεια του εμβολιασμού  ιδιαίτερα  την περίοδο αυτή με την μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα ώστε η χώρα να έχει θωρακιστεί και να έχει ετοιμαστεί για ένα νέο πανδημικό κύμα το Φθινόπωρο. 

Σε μια προσπάθεια ενθάρρυνσης των νέων, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι υπάρχουν διαθέσιμα  ραντεβού και η χορήγηση της δόσης πλέον προγραμματίζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν νέα μέτρα που θα ισχύουν για τους εμβολιασμένους.

Αξίζει να σημειωθεί η χώρα μας είναι ήδη 7η  θέση στην Ευρώπη στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς όπως τόνισε ο υφυπουργός παρά τω προθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. 

Η διαδικασία, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη  είναι απλή, μέσω της πλατφόρμας gov.gr, οι εμβολιασμένοι νέοι θα μπορούν να κάνουν αίτηση και σε ένα 24ωρο θα  την έχουν ολοκληρώσει λαμβάνοντας το ποσό στο ψηφιακό πορτοφόλι ή με μια βεβαίωση. Το ποσό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαδικτυακά, π.χ. αγορά εισιτηρίου μέσω eshop είτε να χρεωθεί σε τερματικό επί τόπου. 

Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου εμβολιασμού εμβολιασμού, καθώς η πρωτοβουλία αφορά και τους ταξιδιώτες, όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης , επισημαίνοντας την δύσκολη ισορροπία μεταξύ ελευθερίας και ασφάλειας. 

Με αναφορά στην επιβράβευση των νέων που πιέστηκαν περισσότερο από τα αναγκαία μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας, η υπουργός  Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έκανε λόγο για ένα «αντίδωρο» που αφορά τα ταξίδια και την ψυχαγωγία με ποιότητα. 

Από την πλευρά ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης διευκρίνισε ότι το μέτρο αφορά πολιτιστικούς χώρους του ιδιωτικού τομέα  αλλά και σχολές χορού, κλάδοι που επλήγησαν σημαντικά η δραστηριότητα μπορεί να επιστρέψει με ασφάλεια και υπευθυνότητα. 

Πηγή: virus.com.gr