1 λεπτά ανάγνωσης
Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, δικαστήρια

Πριν τις γιορτές δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, τα καταστήματα εστίασης και ψυχαγωγίας καθώς τα δικαστήρια και οι αθλητικές δραστηριότητες, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η αναστολή λειτουργίας θα είναι σε ισχύ μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6 το πρωί. Εξαίρεση αποτελούν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Superleague στο ποδόσφαιρο και της Basket League στο μπάσκετ και τα χιονοδρομικά κέντρα. 

Σε ότι αφορά την ατομική άθληση,  ισχύει έως τρία άτομα, σε ατομικά σπορ.

Ακόμη, παρατείνεται, μέχρι την ίδια ημέρα και ώρα, η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα, ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα.

Για τους εργαζόμενους προβλέπονται οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για την τηλε-εργασία.

Οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό, πέραν της γνωστής διαδικασίας υποβολής PLF, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, θα κάνουν rapid τεστ κατά την είσοδο, και θα μπαίνουν σε 10ημερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021.Όσοι επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης κατοικίας θα πρέπει να επιδείξουν στις ελεγκτικές αρχές Ε1 και Ε9.

Αποφάσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας για τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο, ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας.

Πηγή: virus.com.gr