1 λεπτά ανάγνωσης
Κάθε δύο εβδομάδες τα τεστ στις δομές ηλικιωμένων

Με τον πρόεδρο της Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων Ελλάδος, Στέλιο Προσαλίκα, συναντήθηκε σήμερα το πρωί η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Η συνάντηση είχε ενημερωτικό, κυρίως, χαρακτήρα.
Η υφυπουργός Εργασίας ενημέρωσε τον κ. Προσαλίκα για την απόφαση που έλαβε χθες η Επιτροπή Προστασίας Ευπαθών Ομάδων, βάσει της οποίας σε όλες τις Μονάδες που βρίσκονται σε επιβαρυμένες από την πανδημία περιοχές θα διενεργούνται κάθε δύο εβδομάδες μοριακά τεστ COVID-19, ενώ παράλληλα θα ελέγχονται και για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, «που έχουμε ορίσει».
Συζητήθηκε, επίσης, η εντατικοποίηση των μέτρων προστασίας για τους ηλικιωμένους και η δέσμευση από πλευράς των δομών της αυστηρής τήρησης όλων των πρωτοκόλλων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.
Τέλος, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εκκρεμείς αδειοδοτήσεις όσων Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων δεν πληρούν τους όρους λειτουργίας, αλλά και οι ποινές που προβλέπονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ