1 λεπτά ανάγνωσης
Θεμιστοκλέους: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί από ιδιώτες γιατρούς

Ο  κ. Θεμιστοκλέους έκανε λόγο για σαφώς καλύτερη εικόνα στα ραντεβού των εμβολιασμών τις τελευταίες ημέρες, περίπου 30 χιλ. για την πρώτη δόση ημερησίως, όπως είπε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.  

Σημείωσε ότι πλέον οι ιδιώτες γιατροί μπορούν να κλείνουν οι ίδιοι ραντεβού στους ασθενείς τους  για να εμβολιαστούν. «Ιδιώτες γιατροί μπορούν να προμηθευτούν εμβόλια προκειμένου να τα κάνουν στο ιατρείο τους ή ακόμα και κατ' οικον» δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους. 

Περίπου 1.000 γιατροί ενεργοποιούνται τις επόμενες ημέρες όπως εξήγησε, ενώ αναφέρθηκε και στο το ζήτημα του εμβολιασμού στις εκκλησίες. Είπε πως σταδιακά θα προστεθούν και άλλοι ναοί, όπου θα γίνονται εμβολιασμοί. Ο αριθμός των ναών είναι κάτω από 50 όπως ανέφερε ενώ περισσότερες ανακοινώσεις θα γίνουν εν καιρώ και αφού δουν πώς λειτουργεί το μέτρο. 

Επίσης, επισήμανε ότι περίπου 600 χιλ. πολίτες άνω των 60 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να εμβολιαστεί ακόμα και αυθημερόν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. 

Όλα τα εμβόλια έχουν ζήτηση σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους εκτός από την εξαιρετικά χαμηλή συμμετοχή στο AstraZeneca. 

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση του εμβολίου, ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι ξεκινά το πρόγραμμα με τους ανοσοκατεσταλμένους και τις ευπαθείς ομάδες εντός Σεπτεμβρίου. 

Η επιτροπή εμβολιασμών στη συνέχεια θα καθορίσει ποιες υπόλοιπες κατηγορίες πολιτών θα εμβολιαστούν. Απόσταση από την δόση και το ηλικιακό κομμάτι είναι οι δύο παράγοντες, που θα καθορίσουν το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει η επιτροπή εμβολιασμών, τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Πατήστε εδώ για να βρείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας

Πηγή: ΣΚΑΙ