1 λεπτά ανάγνωσης
Από αύριο το πρωί σε ισχύ τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα τα οποία θα έχουν ισχύ από τις έξι το πρωί της Πέμπτης (30/12/2021) ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.  

Τα μέτρα αυτά, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί, έχουν τροποποιήσεις στο ωράριο λειτουργίας της εστίασης και της διασκέδασης.

Τα μέτρα «κλείδωσαν» σε σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και στην συνέχεια από την επιτροπή των ειδικών. Και όλα αυτά στην σκιά των δεκάδων χιλιάδων κρουσμάτων και με την μετάλλαξη Όμικρον να κυριαρχεί. 

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 30/12/2021.Όσον αφορά στην εστίαση και την διασκέδαση:

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Θα υπάρχουν μόνο καθήμενοι σε τραπέζια 6 ατόμων χωρίς ορθίους και απαγόρευση μουσικής. 

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κατ’ εξαίρεσιν το ωράριο θα επεκταθεί έως τις 2 τα ξημερώματα αλλά θα ισχύουν όλοι οι άλλοι περιορισμοί. Όλα τα άλλα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί ισχύουν από αύριο και έχουν να κάνουν με τηλεργασία και χρήση διπλής μάσκας. Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι οι συμπολίτες μας που πλήττονται είναι στις νεότερες γενιές και πολλοί νοσούν και νοσούν ασυμπτωματικά, είπε ακόμα ο υπουργός Υγείας. 

Τόνισε ακόμα ότι όποιος εξ’ αυτών έχει βρεθεί σε χώρους με συγχρωτισμό θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν εν δυνάμει φορέας του ιού. Κάλεσε επίσης τους νέους να κάνουν τεστ. 

Επίσης, απαγορεύονται τα πάρτι σε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο έτσι ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της βραδινής διασκέδασης σε άλλους χώρους. 

Πιο αναλυτικά τα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από τις έξι αύριο το πρωί 

Εστίαση:Περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας

Στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα

Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες

Μάσκες:Υποχρεωτική χρήση μάσκας FFP2/KN95 ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη σε σούπερ μάρκετ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς επίσης και στους εργαζόμενους στην εστίαση

Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συγχρωτισμός

Γήπεδα: Περιορισμός 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Τηλεργασία τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό τομέα έως 50% με κυλιόμενο ωράριο.

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία. 

Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως και 50%, ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

Πατήστε εδώ για να παρακολουθήσετε την υπουργική ανακοίνωση.