1 λεπτά ανάγνωσης
Αναβάλλονται όλοι οι εμβολιασμοί σε Αττική και Εύβοια

Μετά τις πυκνές χιονοπτώσεις, για λόγους ασφαλείας, αναστέλλονται όλοι οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί σε Αττική και Εύβοια. Το μέτρο αφορά τους εμβολιασμούς που είχαν οριστεί να πραγματοποιηθούν για τις 24 και 25 Ιανουαρίου.Όσοι εκ των υποψήφιων για εμβολιασμό επιθυμούν μπορούν να προβούν σε ακύρωση του ραντεβού τους και  έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν νέο εντός τριών ημερών.

Οι εμβολιασμοί δεν θα πραγματοποιηθούν από το μεσημέρι σήμερα στους νομούς Αττικής και Εύβοιας, καθώς και για όλη την αυριανή ημέρα, όπως επεσήμανε σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας Μάριος Θεμιστοκλέους. «Οι πολίτες που έχουν κλείσει ραντεβού για σήμερα και αύριο, θα λάβουν ενημερωτικό SMS στο κινητό τηλέφωνο που είχαν δηλώσει όταν έκλεισαν το ραντεβού, με το οποίο θα ενημερωθούν ότι λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, τα εμβολιαστικά κέντρα παραμένουν κλειστά και μπορούν να επαναπρογραμματίσουν το ραντεβού τους».

Το Υπουργείο Υγείας ετκιμά ότι η αναστολή περιλαμβάνει στον νομό της Αττικής,  περίπου 40.000 πολίτες. Αυτά μπορούν να καλυφθούν καθώς τα διαθέσιμα ραντεβού από την Τετάρτη έως την Κυριακή ξεπερνούν τις 85.000. Όπως τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, στην Εύβοια, τα ραντεβού για αυτές τις δύο αυτές ημέρες αφορούν 2.500 πολίτες. 

Αντίστοιχα, τα διαθέσιμα ραντεβού από την Τετάρτη έως την Κυριακή ξεπερνούν τις 2.500.Επίσης, τα παιδιατρικά εμβόλια, ανεστάλησαν οι εμβολιασμοί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όπως ανακοινώθηκε χθες και επαναπρογραμματίστηκαν για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου και για την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

«Σχετικά με τα υπόλοιπα παιδιατρικά εμβόλια, για τα οποία δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού έτσι ώστε να επαναπρογραμματιστούν από τους γονείς, επεξεργαζόμαστε λύση την οποία θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ώρες» δεσμεύτηκε ο κ. Θεμιστοκλεόυς. Όσο για άλλες  περιοχές της χώρας στις οποίες υπήρξαν δυσκολίες πρόσβασης λόγω των χιονοπτώσεων, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ακυρώσουν το ραντεβού τους στο σύστημα και να ορίσουν ένα νέο ραντεβού τις επόμενες ημέρες